A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Сілецький ліцей Кам'янської сільської ради Берегівського району Закарпатської області

Всеукраїнський тиждень права

Дата: 13.12.2021 16:30
Кількість переглядів: 117

         Одним із завдань сучасної шкільної правової освіти є вміння здобувачів освіти орієнтуватись у величезному потоці інформації. Навчити цього лише на уроках правознавства дуже не просто, тому в школі щорічно проводиться тиждень права з метою розширення знань про Конституцію України , Закони України та міжнародно-правові документи, сформувати елементи правової культури та правової свідомості, більш ширше ознайомити учнів з правами та обов’язками.

         З 06 по 10 грудня 2021 року у Сілецькому ЗЗСО І-ІІІ ступенів традиційно проходив Всеукраїнський тиждень правових знань приурочений річниці проголошення Загальної декларації прав людини. Учні закладу мали змогу поглибити свої знання про їх права, зазначені не тільки в державних документах, зокрема Конституції України, а й міжнародних-правових документах, а саме - конвенції ООН Про права дитини.

         Розпочався тиждень з конкурсу малюнків на правову

 тематику “Я і мої права”, проведеного серед учнів 5-7 класів під керівництвом учителя образотворчого мистецтва Король Н.М. До проведення тижня долучилася і шкільний бібліотекар  Пирога Г. М., яка організувала книжково-інформаційну виставку “Калейдоскоп правових новин”. Класні керівники провели години спілкування: “Наші права - щасливе дитинство” (1-4 класи), “Знай свої права, але не забувай про обов’язки” (5-11 класи).

         За участі заступника директора з ВР Будери Н.І. та педагога-організатора Зем’янської Л.І. було проведено засідання ради “Профілактика правопорушень серед учнівської молоді.”

         Учитель історії Кинів Т.В. разом з учнями 9-А класу продискутувала на тему “Знай свої права та виконуй свої обов’язки” та провела захоплюючу правову гру.

         Учні 10-11 класів разом із учителем правознавства Зан С.А. взяли участь у правовому флешмобі на тему “Найважливіше право — це .... ”, де кожен учень мав можливість висловити свої міркування щодо важливості обраного ним виду права, а учні 6-х та 8-х класів подорожували правовою країною, де знайомилися із Декларацією ООН про права дітей, розглядали правові ситуації та допомагали героям визначати, які їхні права було порушено.

         Практичним психологом закладу Глушко С.І. було проведено анкетування серед учнів 9-11 класів “Молодь  та протиправна поведінка”.

         Завершився тиждень 10 грудня у Міжнародний день прав людини проведенням Всеукраїнського уроку для учнів 10-11 класів  “Права людини — історія та сьогодення”, який підготувала  учитель історії  Шпак О.Ю. та підбиттям підсумків.

         Запропоновані заходи дозволили сформувати в учнів правові знання, активну позицію у правовій сфері, виробити навички і звички правомірної поведінки, подолати в свідомості помилкові погляди та переконання негативних навичок та звичок поведінки.

 

Тиждень правових знань не пройшов непоміченим. Заходи, які були проведені, знайшли відгук у серцях і свідомості учнів. Сподіваємося, що рівень правових знань та правова культура наших учнів піднялися на більш високий рівень.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора