A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Сілецький ліцей Кам'янської сільської ради Берегівського району Закарпатської області

Міжнародний день рідної мови

Дата: 21.02.2022 15:55
Кількість переглядів: 92

21 лютого представники всіх націй і народностей відзначають Міжнародний день рідної мови. Це відносно молоде свято: до календарів усього світу воно увійшло тільки в 1999 році. Урочисте святкування цієї визначної дати  відбулося і  в Сілецькому ЗЗСО І-ІІІст. 

 До відзначення Міжнародного дня рідної мови долучилася вся шкільна родина. Відкриття святкових заходів розпочалося з традиційної тематичної лінійки «Є у світі багато мов, але наша найніжніша». Учасники декламували вірші про мову, співали запальні українські народні пісні.

Другим етапом цього дня також стали різноманітні форми святкування цього дня. Класними керівниками було проведено: інформаційна година «Рідне слово, материнська мова», години спілкування «О слово рідне, хто без тебе я…» і «Любіть Україну і мову її солов’їну»; виховні години «Як парость виноградної лози, плекайте мову», «Мова моя єдина», «О Слово рідне! України слово» та поетична вітальня «Наша мова калинова» й «Ну щоб, здавалося, слова».

Мова – запорука існування народу, нації. Нашому поколінню випало складне і відповідальне завдання – відродити українську мову, українську державність, націю. І ми повинні твердо усвідомити, що це – наш святий обов’язок, і за нас цього ніхто не зробить

Тож побажаємо всім українцям, що свято бережуть українське слово – щастя, натхнення, добра, миру, світлого майбутнього, живіть повноцінним життям, досягайте вершин, адже у ваших руках доля нашої країни. Любіть, шануйте і бережіть рідну мову – вона наш генетичний код.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора