A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Сілецький ліцей Кам'янської сільської ради Берегівського району Закарпатської області

" Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття..."

Дата: 10.03.2023 11:58
Кількість переглядів: 33

Є імена, що увібрали в себе душу народу, стали часткою його життя. Саме таким для українців є ім’я Тараса Григоровича Шевченка, славетного і величного митця, людини планетарного масштабу. Його творчість зігріта гарячою любов’ю до Батьківщини, пройнята священною ненавистю до ворогів і гнобителів народу.

   Не порушуючи традицій, ось уже який рік поспіль, у Сілецькому ліцеї пройшли Шевченківські дні. Цьогорічний цикл заходів до Дня народження великого Кобзаря охопив майже всіх учнів нашої школи. Активно долучилися до свята учні 5-х класів. Спочатку вони розмалювали вітальні листівки. Потім взяли активну участь у грі " Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття..." Учні із захопленням розгадували кросворди, анаграми, читали поезії Кобзаря за малюнками. Дуже цікаво було почути голос Тараса, відтворений науковцями за допомогою технологій.

   Учні 6-х та 7-х класів оформили стіннівку, після чого, гортаючи сторінки "Кобзаря", учні декламували поезії Т. Г. Шевченка, виготовляли лепбуки, здійснювали заочну мандрівку "Стежками великого Кобзаря". Взяли активну участь у квест-грі "Шляхами Тараса".

На уроках української літератури учні старших класів написали есе "Шевченко-геній українського народу". 

   Т. Шевченко вчора, сьогодні і завтра залишається у серцях українців прикладом любові до свого народу, Батьківщини. Він учить малих і дорослих вивчати історію рідного краю, шанувати героїв, завжди бути готовими до боротьби за щасливе майбутнє України.

   Минають роки, замінюються покоління, але слово Шевченка - живе і вічне.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора